Neem contact met ons op »


CT helpt Odura haar verhaal te vertellen

Odura

CT helpt Odura haar verhaal te vertellen

De uitdagende en prachtige missie van Odura is het versnellen van de energietransitie. Het bedrijf met veelal bèta-knappe-koppen stelde zichzelf de vraag: hoe kunnen we de wereld, op een eenduidige manier, vertellen wat wij doen? Samen gingen we aan de slag met het aanscherpen van de positionering.

Wat we mochten doen:

  • Positionering 
  • Merkverhaal 
  • Contentstrategie
  • Contentplanning 
2. Archetype kaartjes op tafelblad - horizontaal.png

Creatieve sessie

Een goed begin is het halve merk. Daarom pakken wij vraagstukken strategisch en gefundeerd aan. We trapten af met een creatieve sessie om inzicht te krijgen in Odura én de mensen die er werken. Meer gevoel krijgen bij een merk is essentieel om een goed onderbouwde positionering te ontwikkelen. Onder onze begeleiding ging Odura zelf aan het werk met een aantal creatieve werkvormen, om belangrijke waarden van het bedrijf naar boven te halen én hier consensus over te krijgen.

Waardevolle inzichten

Alle input uit de creatieve sessie werkten wij uit tot een overzichtelijk inzichtendocument voor Odura. Hierin zijn de bevindingen en de strategisch gekozen inzichten, die het vertrekpunt zijn voor de verdere uitwerking van de positionering, te vinden. Maar ook de creatieve doorvertaling.

3. Over ons.png

De aangescherpte positionering

Op basis van een uitgebreide concurrentie- en doelgroepanalyse, de Golden Circle, kernwaarden en archetypes, scherpten we de positionering van Odura aan. Met de archetypes achterhaalden we de belangrijkste persoonlijkheidskenmerken van Odura. Tijdens een presentatie op een prachtige plek in de Ooijpolder bij Nijmegen presenteerden wij het resultaat, samen met de corporate story voor Odura. 

Odura gelooft dat de versnelling van de energietransitie noodzakelijk is om de wereld voor volgende generaties leefbaar te houden. Een enorme uitdaging met een strakke deadline, die begint bij jezelf. 
En daarom dragen wij dag in dag uit, óók op eigen initiatief bij aan de groene(re) wereld van morgen. 

Contentstrategie en contentplanning

De aangescherpte positionering vertaalden we meteen door naar een contentstrategie, zodat we de wereld kunnen vertellen én laten zien wat Odura doet. Zo maken we de ‘why’ tastbaar. De kernwaarden vormen de basis; het zijn de content-pijlers. En welke tone-of-voice past bij Odura? Daar weten wij wel raad mee. Odura omarmde de contentstrategie en zorgt nu zelf voor mooie content. Zo zien we het graag!

4. Linkedin - mockup met achtergrond.png
Ilse Woestenburg

Meer weten over deze case? Ilse Woestenburg vertelt je er graag meer over.


Bel Ilse op 073 - 613 80 00
of stuur haar een mailtje.


Meer Corporate branding

PETje af voor goede communicatie

Resilux
Corporate branding

PETje af voor goede communicatie

PET-flessen, je weet wel de kunststof flessen. Ze zijn er in allerlei soorten en maten en je komt er dagelijks mee in aanraking. Maar de echte waarde ervan en het verhaal achter zo’n fles ken je eigenlijk niet. Wij niet in ieder geval. Totdat we in contact kwamen met Resilux; een bedrijf met vestigingen over de hele wereld. Een bedrijf dat (voorvormen voor) PET-flessen produceert én recyclet. Een unieke combinatie in de plastic-industrie, maar voor Resilux niet meer dan vanzelfsprekend. Het verhaal van Resilux en PET brengen we graag over de buhne.

Ambassadeurs werven voor GolfTON

GolfTON
Corporate branding

Ambassadeurs werven voor GolfTON

Met haar unieke, tienjarige trainingsprogramma voor de jeugd, weet GolfTON jonge talenten op te leiden tot de nieuwe Europese topspelers. Het maximale uit jezelf en je golfcarrière halen.

Schreeuw het van de daken: Citumen

New Horizon
Corporate branding

Schreeuw het van de daken: Citumen