Neem contact met ons op »


HAK

Samenwerken aan het #groenenormaal

HAK

Samenwerken aan het #groenenormaal

HAK

Samenwerken aan het #groenenormaal

Willen we ook in de toekomst lekker, gezond en duurzaam blijven eten, dan moeten we met zijn allen kiezen voor meer plantaardig en lokaal eten. Onze klant HAK staat hiervoor, maar is meer van de mouwen opstropen dan van de mooie praatjes. Hoe kan die grote hoeveelheid content over dit onderwerp samengebracht worden tot een duidelijk en herkenbaar verhaal?

HAK-characters_1.png

Wij verzorgden:

  • Communicatieadvies
  • Huisstijlhandboek
  • Vormgeving en projectbegeleiding Maatschappelijk impact rapport
  • Vormgeving corporate presentatie
  • Visuals, infographics en characters
  • Ontwerp landingspagina de Groene Keuken op hak.nl
  • Ontwerp landingspagina de Groene Keuken op hak.nl
  • Vormgeving manifest Volkskrant
  • Social posts

De corporate identity van HAK

Mensen helpen meer groenten en peulvruchten te eten. Dat is de missie van HAK. En HAK is hard op weg om van die missie realiteit te maken. Maar hoe gaan we hierover communiceren naar de consument en stakeholders? Juist, met iets fris en nieuws. Een heldere corporate identity voor HAK, die helpt deze boodschap over te brengen.

Meer lef

Leuker, menselijker en bewuster. Dat werd de nieuwe corporate stijl van HAK. Hoe we dat toepasten? Leuker, door een vrolijke en eigenwijze stem met meer lef in copy en vorm. Menselijker door eerlijk, helder en geloofwaardig te zijn en bewuster door de groene keuken van HAK goed in beeld te brengen. Mooie uitgangspunten, al zeggen we het zelf. En dat vond HAK ook.

Fris, met een knipoog

Juist, de basis is dus een nieuwe frisse stijl die je terugziet in alle corporate communicatie en in het bijzonder in HAK’s trots: het Maatschappelijk impact rapport. Hier zijn de geboekte resultaten, de initiatieven en concrete acties gebundeld tot één verhaal. De vormgeving sluit naadloos aan bij #hetgroenenormaal, dat onlangs door HAK geïntroduceerd werd. Wat dat is? Plantaardig eten met een positieve impact op de gezondheid en een minimale negatieve impact op onze planeet. Zo komt alles samen. Een duidelijk huisstijlhandboek zorgt er vervolgens voor dat alle medewerkers in de toekomst met deze stijl uit de voeten kunnen.

HAK-MIR-inhoud_1.png
HAK-characters_4.png

Zichtbaar en herkenbaar

Een corporate identity is voor een prachtig merk zoals HAK onmisbaar, voor zichtbaarheid en herkenbaarheid. HAK mag gezien worden en kan nu achter de potjes vandaan komen. Het manifest, met als doel bewustwording, in de zaterdageditie van alle landelijke dagbladen over ‘de Groene Keuken’, liet dit mooie bedrijf extra shinen. De potjes en stazakken van HAK vlogen de winkel uit. Wij koken in ieder geval een recept van HAK vanavond.

Communicatie Team heeft ons heel goed geholpen om een nieuwe frisse visuele look en feel te vinden voor onze corporate communicatie, die we meteen door vertaald hebben naar ons Maatschappelijk impact rapport. Het past bij waar we als bedrijf voor willen staan. De mensen van Communicatie Team denken heel goed mee met ons, zijn flexibel en enthousiast. Het zorgt ervoor dat we met al deze projecten gezamenlijk een heel mooi resultaat neer kunnen zetten!

Nicole Freid, directeur Marketing en Innovatie HAK
Bente Verhoeven

Meer weten over deze case? Bente Verhoeven vertelt je er graag meer over.


Bel Bente op 073 - 613 80 00
of stuur haar een mailtje.


Meer Corporate branding

De bubbels en breuklijnen in Brabant

BrabantKennis
Corporate branding

De bubbels en breuklijnen in Brabant

Voor Bubbels & Breuklijnen in Brabant zocht BrabantKennis naar een beeldconcept om door te voeren in alle uitingen. Wij creëerden een basisvisual en -stijl die hierop aansloot.

Tools om de markt te veroveren

CarSys
Corporate branding

Tools om de markt te veroveren

Bijna iedere garagehouder kent straks deze cloudbased alles-in-één software-oplossing voor het autobedrijf. Aan auto’s sleutelen, een bakkie doen met klanten… en dat zonder afgeleid te worden door administratieve rompslomp.

Stoere campagne voor het Sint-Janslyceum

Het Sint-Janslyceum
Corporate branding

Stoere campagne voor het Sint-Janslyceum

Een beetje apart en vooral heel goed. De slogan van het Sint-Janslyceum en het resultaat van onze wervingscampagne voor hun open dag.