Jumbo

Alles voor de leukste boodschap

Jumbo

Alles voor de leukste boodschap

Jumbo wil dat haar klanten met plezier hun boodschappen doen. Het moet bijna voelen als een feestje. Dit met de ambitie om het meest klantgerichte omnichannelretailer van Nederland en – waarom ook niet – de wereld te worden. Een plek waar de klant op één staat, en dat ook zo voelt. Jumbo gaat voor de beste, fijnste, leukste en gezelligste supermarktbeleving van Nederland. Maar voordat klanten dit ervaren, moeten eerst de medewerkers dit voelen en beleven. 

Wij verzorgden:

  • Communicatieadvies en -strategie
  • Ontwikkeling visuele identiteit & huisstijlhandboek
  • Interne campagnes: conceptontwikkeling en complete uitwerking middelen
  • Tekst en vormgeving digitale mailings
  • Video’s en animaties
  • Opleidingsmaterialen
  • Infographics
  • Ontwikkeling en organisatie interne evenementen

Medewerkers ‘aan’ zetten

Want het kan mooi op papier staan allemaal: ‘Alles voor de leukste boodschap’. Het moet bij medewerkers ook echt gaan leven. Je wilt ze enthousiast maken, zodat ze bij willen dragen aan die boodschap en de klant laten ervaren waar Jumbo voor staat. Tijd om de interne communicatie op te frissen en ieder middel de leukste boodschap te laten uitademen. Dat begint met het vaststellen van heldere kaders. Werk aan de winkel!

Merkwaardig met mogelijkheden

Aanzetten. Enthousiast maken. Verrassen. Een glimlach op het gezicht toveren. Iedere medewerker wil je tot in de haarvaten laten voelen waar je voor gaat als organisatie. Elk middel moet écht leuker worden; aansprekender in vorm én inhoud. Wat nodig is, is een totaalconcept. Een manier van communiceren. Dat gaat verder dan vormgeving. Alles moet kloppen als een bus. Een communicatiestijl met veel mogelijkheden, die ruimte biedt voor invulling op maat. En die zo leuk is, dat het voor medewerkers haast als vanzelf gaat het voor klanten óók leuk te maken.

740x720-05-De-leukste-boodschap-van-Nederland.gif

Spelen maar!

Jumbo staat voor avontuur, samen, vrolijk, ambitieus, authentiek. Deze woorden vragen niet om regels, maar om een speelveld met kaders. Met ruimte voor verschillende typografieën, vrolijke vormgeving en beeldtaal en persoonlijke fotografie. Tot in ieder vezel voel je dat dit Jumbo is. We weten dat Jumbo blijft groeien en zich blijft ontwikkelen. Daarom is de interne stijl van ‘Alles voor de leukste boodschap’ lekker flexibel opgezet. Zo kan-ie gemakkelijk meebewegen met Jumbo. 

Fan-tas-tisch

Belangrijk onderdeel van het interne communicatieconcept, is het beeldmerk. Het tasje met een glimlach, dat symbool staat voor de leukste boodschappenbeleving, waar alle Jumbo medewerkers een bijdrage aan leveren. Het tasje heeft een vrolijk karakter en staat altijd ‘aan’ om de klant te verrassen. En, het straalt trots uit. Op collega’s én op Jumbo als werkgever. Inmiddels breed omarmd en niet meer weg te denken uit alle interne communicatie!

Handig handboek

Het nieuwe totaalconcept voor de interne communicatie; een stevige basis voor alle interne middelen van Jumbo. Van medewerkersbrochure tot Jumbo TV. Hoe je in de dagelijkse praktijk gebruikmaakt van het speelveld? Het handboek ‘Alles voor de leukste boodschap’ is een handige leidraad. Natuurlijk voor Jumbo en haar creatieve bureaus. Maar zeker ook voor onszelf. Want veel van de interne campagnes en middelen komen dan weer uit onze creatieve studio… 

Alles-voor-de-leukste-boodschap-brand-manual.jpg

‘Zo fijn dat we nu een kapstok hebben voor onze interne communicatie die naadloos aansluit bij wie Jumbo is. Het is een totaalconcept dat goed past bij wie we zijn en wat we naar onze medewerkers uit willen dragen. De flexibiliteit die het concept biedt en de duidelijke kaders die erbij horen zijn niet alleen handig, maar ook echt noodzakelijk om een goede vertaling te kunnen maken naar al onze interne middelen.’

Claire Trügg - Head of Corporate Communications & Sustainability
Eefje Besselink

Meer weten over deze case? Eefje Besselink vertelt je er graag meer over.


Bel Eefje op 073 - 613 80 00
of stuur haar een mailtje.


Meer Internal branding

Medewerkers raken met aansprekende content, dat doe je samen

Jumbo
Internal branding

Medewerkers raken met aansprekende content, dat doe je samen

Aan ons de opdracht om ze samen met Jumbo dag in dag uit te inspireren, informeren en te betrekken bij wat er speelt. Van nieuw glutenvrij huismerkassortiment tot het fietsplan voor medewerkers.

Samen maken we Hoppenbrouwers

Hoppenbrouwers Techniek
Internal branding

Samen maken we Hoppenbrouwers

Bij Hoppenbrouwers – een echt familiebedrijf – staan de medewerkers voorop. Daar investeert het bedrijf volop in. En dat blijft niet ongezien. Tot twee keer toe is Hoppenbrouwers Techniek uitgeroepen tot ‘Beste Werkgever’. Internal branding is bij het bedrijf dan ook vanzelfsprekend.

Textaafoam

Textaafoam – Interne communicatie Cultuurprogramma
Internal branding

Textaafoam

‘Een goed gevoel hebben’; de overkoepelende doelstelling van het Cultuurprogramma van Textaafoam, richting klanten en medewerkers. En zo werkten wij, ook met een goed gevoel, aan de ontwikkeling en de uitrol van het interne communicatieprogramma, zodat leidinggevende en medewerkers invulling kunnen geven aan dit Cultuurprogramma.